Scrisoare către viitorul meu soț

 

Dragă viitor soț al meu,

Sun cam clișeică încă de la început, dar altfel nu pot. Vezi tu, m-am răsucit și m-am gândit și-am zis să-ți scriu. Devreme, ca să știi la ce să te aștepți.

Nu sunt grăbită și nici absurdă. Sunt sigură că de fapt asta vei crede despre mine încă de la prima întâlnire, căreia eu nu ii voi spune „întâlnire”, ci „plimbare”. Și asta nu pentru că-s orgolioasă, ci pentru că așa scap eu de emoții. Da, voi avea emoții. Și ce? Vreau să știi că sunt o emotivă, că nu mi-e frică să fiu sensibilă, să fiu eu. Nu-s Iron Woman.

Tu vei putea foarte bine să te uiți tâmp la mine când pe mine mă va emoționa un film în care toți se bat. Poți să râzi, e ok, poți să faci mișto de mine și 2 săptămâni după. O să râd și eu cu tine de mine. Probabil mai tare ca tine.

Voi părea imposibilă uneori. Dar sunt chiar simplă. Nu e nevoie să vii cu manualul de instrucțiuni la mine că să știi cum să mă abordezi. Însă trebuie să fii și tu atent la niște lucruri, nu să lași pe mâna destinului tot. Norocul ți-l mai și faci.

Vor fi zile în care eu nu voi avea chef de nimic, nici măcar de mine . Tu să nu crezi că sunt rece sau că subit nu te voi mai iubi, ci că, dimpotrivă, te iubesc și vreau să te scutesc de toanele mele trecătoare pe care nici eu nu le agreez prea tare.

Dacă mă vezi asortată și aranjată, să nu mă confunzi cu vreo superficială care își ascunde adevărata față în spatele hainelor și fondului de ten. Nu, nicidecum. Vreau să vezi în asta simpla mea nevoie să fiu îngrijită și plăcută. Nici nu vreau să crezi că toată ziua stau prin magazine sau ca sunt dependentă. Nici așa. Ce e mult, strică.

Deseori voi avea energie și voi vrea să mă plimb. Nu mă ține, te rog, închisă între patru pereți întruna și nici nu mă plimba toată ziua prin cafenele și baruri. Du-mă în natură mai degrabă…și nu uita, te rog, să nu îți fie rușine să mă prezinți celor din jurul tău. Dacă tot am pornit în această călătorie cu tine, măcar prezintă-ți coechipierul…

Eu te voi ierta de multe ori, dar iartă-mă și tu pe mine când greșesc – căci o fac des. Nu mă chinui, nu îmi provoca lacrimi, vreau să plâng doar de fericire cu tine și pentru tine. Merit asta. Și tu, la fel.

Îți simt minciuna. Doar că uneori te voi lăsa să o exersezi. Dacă mă minți, te minți pe tine. Și îți simt și vrăjeala și farmecul. Doar că te las pe tine să faci diferența între ele.

Eu ți-aș mai scrie, dragul meu viitor soț, până mâine chiar. Dar bat pariu că tu acum ai treabă și cine știe dacă vei citi asta. Probabil ești blocat pe undeva. Sau cine știe…

P.S.: Când mă ceri în căsătorie, ai face bine să vii, pe lângă inel, și cu ceva de mâncare. Mi-e foame. De iubire.

– Alina

Anunțuri

Un gând despre “Scrisoare către viitorul meu soț

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s